TSM - wat zit er achter?

De bandages en pads van TSM overtuigen door hun zeer hoogwaardige afwerking en zijn bijzonder huidvriendelijk. De zwachtels zijn ontworpen door artsen voor de preventie en revalidatie van sportblessures en zijn gemaakt van neopreen. De bandages worden gebruikt in populaire en professionele sporten. Kortom, TSM staat voor:

  •     Echte kwaliteit - Made in Germany
  •     Nauwkeurige pasvorm en zeer duurzaam
  •     Duits neopreen - vrij van giftige stoffen - uitsluitend voor de TSM-steunen
  •     Ontwikkeld in samenwerking met topsporters


Wat zijn de voordelen van TSM-verbanden?

De binnenstructuur van de TSM-dragers is een diamant & lijnstructuur, die speciale eigenschappen heeft voor het te beschermen gebied. Het eerste voordeel is de bevordering van de bloedsomloop - de innerlijke structuur van de steun en de bijbehorende micro-massage stimuleren de huid onder de steun, waardoor de oppervlaktetemperatuur stijgt en de stofwisselingsprocessen worden verbeterd. Daarnaast dient het neopreen, het oppervlaktemateriaal waarvan het verband is gemaakt, als isolatielaag. De lichaamseigen warmte wordt vastgehouden terwijl extra zweet wordt verwijderd. Een verhoogde lichaamstemperatuur maakt meer elastische pezen en een hogere spierprestatie mogelijk, wat het genezingsproces stimuleert. Het neopreen is zeer stabiel en stabiliseert de spieren, pezen en gewrichten door middel van compressie, banden en steunelementen. Bovendien keert het materiaal snel terug naar zijn oorspronkelijke positie om de sporter optimaal te beschermen tegen de volgende val of belasting.


Zijn TSM-steunen wasbaar?

Ja, dat zijn ze en dat zouden ze ook moeten zijn. Als de steunen veelvuldig worden gebruikt, raadt de fabrikant aan om ze om de 3 dagen te wassen. Het verband kan worden gewassen op 40 graden in de wasmachine en kan zelfs worden gedroogd in de droger op lage temperatuur. Maar de exacte instructies voor het wassen staan in de gebruiksaanwijzing en worden bij elk product meegeleverd.


Wanneer weet ik dat mijn TSM-support past?

Door het meten van de omtrek van het lichaam kan de voorselectie van de grootte worden gemaakt. Of de zwachtel uiteindelijk past, kan alleen worden beoordeeld aan de hand van de pasvorm van de zwachtel bij het passen. Een steun past optimaal als hij strak zit en niet uitglijdt. Het mag echter de bloedcirculatie niet belemmeren. TSM-steunen zijn over het algemeen verkrijgbaar in de maten XS tot XL.


Nog vragen?

Als u nog vragen heeft over TSM-supports en -pads, kunt u contact opnemen met ons supportteam, contact opnemen via Facebook of een bezoek brengen aan ons magazijn in Moers.